З Бахмута вдалося евакуювати понад 30 людей

З Бахмута вдалося евакуювати понад 30 людей

Відео
Укрінформ
Військовослужбовці 103-ї окремої бригади сил ТрО ЗСУ долучились до евакуації транспортних засобів ДП «Артемсіль» на Донеччині, разом з тим вдалося вивезти понад 30 людей.

Про це пресслужба бригади повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зазначається, що військовослужбовці мали евакуювати транспорт з підприємства, однак через масовані обстріли Бахмута разом з місцевою владою командування бригади запропонувало евакуювати частину місцевого населення.

«Ми отримали завдання евакуювати сам транспорт підприємства, яке зараз не працює. Однак, щоб він не йшов пустим, ми вирішили евакуювати найцінніше, що є на війні, – людей», - зазначив командир 103-ї окремої бригади сил ТрО ЗСУ, полковник Валерій Курко.

Загалом було евакуйовано більш як 30 цивільних мешканців, які вже прибули до Дніпропетровської області.

Читайте також: На Херсонщині змогли евакуюватися 11 мешканців Високопільської громади

Як повідомляв Укрінформ, Державне підприємство «Артемсіль», розташоване у місті Соледар неподалік від Бахмута на Донеччині, зупинилося через постійні ворожі обстріли в кінці травня.

Донеччина і, зокрема, Бахмут та район навколо, постійно обстрілюється російськими загарбниками. Вони також б'ють по Соледару практично щодня. 17 травня армія рф поцілила по житлових кварталах міста, зачепило й високовольтну лінію, тож містяни залишились без світла.

Як повідомлялося, всі свої сили російські війська наразі кинули на штурм Сєвєродонецька на Луганщині та на захоплення траси Лисичанськ – Бахмут.

Фото: пресслужба ДП "Артемсіль"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-