У Криворізькому районі знешкодили понад 2000 касетних елементів російських снарядів

У Криворізькому районі знешкодили понад 2000 касетних елементів російських снарядів

Укрінформ
У Криворізькому районі Дніпропетровщини з лютого знешкоджено понад 2 тис. касетних елементів снарядів російських реактивних систем залопового вогню (РСЗВ).м

Про це повідомив у Телеграмі начальник Криворізької військової адміністрації Олександр Вілкул, повідомляє Укрінформ.

"Із 24 лютого в Криворізькому районі рятувальники вже розмінували понад дві тисячі касетних елементів, зокрема, за перші дні літа знищено 93 касетні боєприпаси від систем від РСЗВ «Ураган» та «Торнадо-С»", - йдеться в повідомленні.

За словами Вілкула, в районі почали проводити серію навчальних тренінгів для вимушених переселенців із Херсонської області, які хочуть повернутися до звільнених сіл. Люди повинні розуміти, як діяти у надзвичайних ситуаціях, знати, як виглядають, яку небезпеку несуть снаряди, особливо касетні.

Читайте також: російські війська обстрілюють Сумщину забороненими касетними снарядами

Під час навчання рятувальники говорять про те, що "безпечних" снарядів немає: якщо щось викликає підозру, його не можна чіпати, слід одразу телефонувати до поліції чи ДСНС.

Як повідомляв Укрінформ, на Дніпропетровщині щонайменше шестеро людей загинули від вибухів касетних снарядів. Загарбники майже щодня обстрілюють громади області, що межують із Херсонщиною, із РСЗВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-