У Борівській громаді на Харківщині окупанти роздають рублі в обмін на особисті дані

У Борівській громаді на Харківщині окупанти роздають рублі в обмін на особисті дані

Укрінформ
У Борівській громаді на Харківщині, яка тимчасово перебуває під контролем військ рф, окупанти роздають пенсіонерам по 10 тис. рублів, натомість вимагаючи паспортні дані і фото.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Борівської селищної ради, передає Укрінформ.

"У приміщенні ПриватБанку окупанти організували видачу пенсіонерам грошової «допомоги» у розмірі 10 000 рублів. Оскільки на території громади ще з перших днів повномасштабного вторгнення росії не було можливості отримати готівкові кошти чи розрахуватися у магазинах карткою, а Укрпошта не могла виплачувати пенсії, люди опинилися у скрутному становищі без грошей. Тож, щоб хоч якось вижити, вони йдуть отримувати гроші від окупантів і стоять у чергах. Кожну людину там фотографують і записують її паспортні дані", - йдеться у повідомленні.

У селищній раді зазначають, що люди в окупації вимушені виживати у складних умовах. У деяких населених пунктах немає електрики, у всій громаді немає мобільного зв’язку та інтернету. Якщо хтось із мешканців знайшов точку доступу до мобільного зв’язку і зміг додзвонитися до рідних, більшість цих розмов прослуховуються окупантами.

Читайте також: Заступник голови Херсонської облради закликав не купувати і не приймати продукцію за рублі

"Бойові дії на території Борівщини не ведуться, але постійно чути звуки обстрілів та вибухів із сусідніх громад. Зберігається присутність російських військ. Найбільше їх зосереджується на сході та півдні громади у селах, які територіально наближені до Луганської і Донецької областей", - інформують у селищній раді.

Станом на 4 червня 2022 року Борівська селищна територіальна громада залишається тимчасово окупованою російськими військами. Громадою одночасно керують новий російський ставленик та військовий комендант, які у своїй діяльності спираються на військову поліцію та місцевих колаборантів.

Читайте також: На Харківщині за добу через ворожі обстріли – 10 поранених, серед них є дитина

Цього тижня окупаційна "влада" провела нараду з керівниками комунальних підприємств та установ Борівщини. Російський "очільник" поставив перед учасниками зборів низку завдань, зокрема, переведення грошового обігу на території громади з гривні на російські рублі.

Як повідомляв Укрінформ, у в селі Піски-Радьківські Борівської громади російські загарбники катують людей, у тих, хто не згоден "співпрацювати" з окупаційною "владою", відбирають бізнес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-