На одному з пляжів Херсонщини троє людей підірвалися на російській міні

На одному з пляжів Херсонщини троє людей підірвалися на російській міні

Укрінформ
Правоохоронці розслідують загибель у селищі Лазурному Херсонської області трьох мирних жителів, які підірвалися на міні, встановленій росіянами на одному з місцевих пляжів.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє в Телеграмі.

За даними слідства, військовослужбовці збройних сил російської федерації, порушуючи вимоги Женевської конвенції про захист цивільного населення, встановили міни вздовж узбережжя Чорного моря в селищі Лазурне.

Встановлено, що 3 червня троє цивільних осіб, перебуваючи на місцевому пляжі поблизу пансіонату "Парус", підірвалися на ворожій міні. Від вибуху всі вони загинули на місці.

Досудове розслідування здійснюється за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаним з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

У кримінальному провадженні проводяться невідкладні слідчі дії, спрямовані на швидке, повне й неупереджене дослідження обставин правопорушення.

Правоохоронці вкотре нагадують про мінування російськими загарбниками лісів, пляжів та інших місцевостей Херсонської області, у зв'язку із чим закликають громадян бути обережними й уважними та не наражати себе на небезпеку.

Читайте також: Жителям Києва рекомендують не відвідувати пляжі та зони відпочинку

Як повідомлялося, у Херсонській області росіяни продовжують обстріл захоплених територій та позицій Збройних сил України. Також тривають активні обстріли в Нововоронцовській територіальній громаді.

Загарбники блокують гуманітарні коридори, евакуацію, викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО, фермери та вчителі. Зв’язок з переважною більшістю територіальних громад встановити не вдається.

Читайте також: ВМС знищили ще одну російську морську міну поблизу узбережжя Одещини

На тимчасово захопленій території регіону закінчуються ресурси. Термінова гуманітарна допомога потрібна захопленим селам Каховського та Бериславського районів.

Фото ілюстративне: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-