У Полтаві демонтують меморіальну дошку російському фельдмаршалу Паскевичу

У Полтаві демонтують меморіальну дошку російському фельдмаршалу Паскевичу

Укрінформ
Меморіальну дошку в честь російського фельдмаршала Івана Паскевича, який судив членів Кирило-Мефодіївського товариства, демонтують у Полтаві.

Про це повідомляє регіональний представник Українського інституту національної пам’яті в Полтавській області Олег Пустовгар на своїй сторінці в Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Відбулося засідання комісії з питань найменування та перейменування елементів міського середовища та інфраструктури, увічнення пам’яті осіб та подій. Розглянуто моє звернення щодо демонтажу меморіальної дошки Іванові Паскевичу. Все відбудеться цивілізовано, як я і пропонував: дошку російському фельдмаршалу передадуть до Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського", - йдеться в повідомленні.

Меморіальну дошку Іванові Паскевичу встановили у 2012 році за сприяння представників партії регіонів із Полтавської ОДА, "русской общіни" й нинішнього міського голови Олександра Мамая.

Окрім відкриття меморіальної дошки в Полтаві іменем Паскевича назвали вулицю.

Читайте також: У Тростянці із привокзальної площі демонтують радянський танк

Фельдмаршал Іван Паскевич був правою рукою російського імператора Ніколая Першого. Судив членів Кирило-Мефодіївського братства, придушував селянські повстання в Україні та польське повстання 1830 року.

Фото: Олег Пустовгар / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-