З назви Одеського обласного драмтеатру вирішили прибрати слово «російський»

З назви Одеського обласного драмтеатру вирішили прибрати слово «російський»

Укрінформ
Депутати Одеської обласної ради 3 червня розглянули звернення трупи Одеського академічного російського драматичного театру про зміну назви цього закладу культури й підтримали ініціативу, проголосувавши за вилучення з назви театру згадки про росію.

Про це повідомили кореспонденту Укрінформу в пресслужбі облради.

«Сьогодні депутатська більшість Одеської облради ухвалила рішення на сесії, що проходила в форматі онлайн, внести зміни в назву Одеського академічного російського драматичного театру, вилучивши слово «російський», - зазначили в пресслужбі.

В Пояснювальній записці до документа наголошується, що гостра необхідність змінити назву театру, вилучивши "російський", виникла через повномасштабне військове вторгнення російської федерації на територію України та вчинення нею масових воєнних злочинів.

Відомості про те, що театр віднині йменується «Одеський обласний академічний драматичний театр», буде внесено до Державного реєстру нерухомого майна.

Як повідомлялося, колектив театру звернувся до депутатів Одеської обласної ради із закликом змінити назву театру ще в березні.

Фото: wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-