Війська рф не готуються до повторного наступу на північ України - прикордонники

Війська рф не готуються до повторного наступу на північ України - прикордонники

Укрінформ
Прикордонники не зафіксували навпроти Чернігівської та Сумської областей угруповання російських військ, яке могло б здійснити повторний наступ на ці регіони.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Того угруповання, яке повторно могло здійснити вторгнення в Україну на напрямку Чернігівщини або Сумщини, ми не фіксуємо. Ми також не можемо зараз сказати точну кількість, скільки там є (російських військ - ред.), але ми бачимо переміщення, ми бачимо дії армії росії, які здійснюють укріплення своїх позицій на своїй території навпроти цих областей", - заявив Демченко.

Читайте також: росіяни обстріляли Чернігівщину з артилерії та мінометів

Водночас за його словами, фіксуються щоденні обстріли прикордоння Сумщини і Чернігівщини, які здійснюють російські війська, застосовуючи артилерію, авіацію, міномети, стрілецьку зброю. Це становить загрозу не лише військовослужбовцям, а й цивільному населенню, оскільки внаслідок обстрілів неодноразово фіксувалося пошкодження або знищення будинків.

Речник ДПСУ нагадав, що у прикордонних областях діють додаткові режимні обмеження. “Це стосується як Сумської, Чернігівської областей, також Київської, Житомирської, Рівненської. В першу чергу вони пов'язані з перебуванням і переміщенням у прикордонні”, - уточнив він.

Демченко також зауважив: “Своїми діями ворог робить усе можливе для того, щоб Україна продовжувала тримати необхідну кількість сил (у цих районах - ред.) і не перекинула їх на більш загрозливі напрямки, де ведуться власне бойові дії. Але зазначу, що як прикордонники, так і інші складові сил оборони України на напрямку кордону роблять усе необхідне для того, щоб укріпити ці напрямки, і якщо ворог все ж таки спробує накопичити необхідні сили для повномасштабного повторного вторгнення на цих напрямках, щоб дати гідну відсіч і знищити всіх, хто знову зайде на нашу територію”.

Читайте також: Сумщину обстрілюють щодня, в область намагалися пробратись диверсанти

Як повідомляв Укрінформ, 3 червня вранці під час масованого обстрілу прикордонної території України між Чернігівською та Сумською областями загалом загарбники випустили близько 100 ракет і мін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-