Сумщину обстрілюють щодня, в область намагалися пробратись диверсанти

Сумщину обстрілюють щодня, в область намагалися пробратись диверсанти

Укрінформ
Останні три тижні ворог інтенсифікував обстріли на Сумщині, регіон обстрілюють щодня, були дві спроби заходів ДРГ в область.

Як передає Укрінформ, про це голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький розповів у спеціальному ефірі Радіо Свобода.

«У нас був тиждень тиші з моменту, коли були вибиті російські війська з території України. Після тижня тиші почались поодинокі обстріли мінометні, 1-3 приходи за добу. Зараз майже щоденно відбуваються ракетні обстріли, обстріли з літаків ракетами «повітря-земля». Продовжуються мінометні обстріли, але їх стає більше», – повідомив Живицький.

За півтора місяця щоденних обстрілів суттєво пошкоджено соціальну інфраструктуру – школи, дитсадочки, заклади інтернатного типу для людей з інвалідністю, зазначив посадовець.

За словами Живицького, Сумщина готується до повторного вторгнення із першого дня війни.

Читайте також: На Миколаївщині значно збільшилася кількість обстрілів – Кім

"Є інформація про те, що на території рф зараз немає ударних угруповань, які б могли спробувати прорвати кордон з Україною, повноцінно сюди зайти і спробувати вести на нашій території бойові дії чи спробувати окупувати населені пункти», – наголосив Живицький.

Він додав, що російські диверсійно-розвідувальні групи двічі намагались зайти на Сумщину.

«Були дві спроби заходу диверсійно-розвідувальних груп в область, були бої і не допустили їхнє входження на територію України. На кордоні точилися бої, вони намагались зайти на БТР і ще певною технікою в область, але були вибиті. На жаль, є втрати серед наших прикордонників, але ці спроби були перервані і більше не повторювались», – сказав Живицький.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в Сумській ОВА повідомили про 20 "прильотів" з території рф. Учора ракетними обстрілами ворог завдав удару по Сумщині, внаслідок якого щонайменше троє поранених цивільних доставлені в лікарні.

Фото: Дмитро Живицький, Telegram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-