В Одесі чоловік під час затримання підірвав гранату: постраждали троє поліцейських

В Одесі чоловік під час затримання підірвав гранату: постраждали троє поліцейських

Фото, відео
Укрінформ
В Одесі чоловік під час затримання підірвав гранату, внаслідок чого постраждали троє оперативників внутрішньої безпеки поліції.

Про це повідомили у Департаменті внутрішньої безпеки Нацполіції, передає Укрінформ.

"На Одещині під час затримання торговців зброї один із фігурантів кинув у бік правоохоронців гранату. Поранення отримали троє оперативників внутрішньої безпеки Нацполіції. За скоєне зловмисник понесе кримінальну відповідальність", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, як поінформували в поліції, працівники Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ встановили причетність 27-річного харків’янина і його 29-річної співмешканки - жительки Луганщини - до незаконних оборудок зі зброєю.

За цим фактом було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Читайте також: П’ятьох експосадовців з Луганщини підозрюють у колабораціонізмі

Правоохоронці провели комплекс оперативних заходів та задокументували факт продажу фігурантами автомата Калашникова, магазину до нього, набоїв калібру 5,45, гранат РГД-5 та Ф-1.

"Побачивши поліцейських, чоловік спробував втекти. Однак коли оперативники внутрішньої безпеки поліції його схопили, він дістав з кишені гранату, яка здетонувала. Від вибуху троє оперативників отримали осколкові поранення. З травмами різних ступенів їх доставили до Одеської обласної клінічної лікарні. наразі життю поліцейських нічого не загрожує", - уточнюється у повідомленні.

Зазначається, що «незважаючи на це, спільників затримали після проведення чергової оборудки зі зброєю на суму 29 000 гривень».

Також слідчі одеської поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових злочинів за ст.348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

У поліції додали, що у фігуранта при собі було незаповнене посвідчення із зображенням герба рф та ще одна граната.

"Наразі обох фігурантів затримано в процесуальному порядку та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Їм буде повідомлено про підозру за незаконне поводження зі зброєю та посягання на життя правоохоронців. Процесуальне керівництво здійснює Одеська обласна прокуратура", - поінформували в Нацполіції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-