Запеклі бої на сході, обстріл Миколаєва та Херсонщина без зв’язку - зведення ОВА

Запеклі бої на сході, обстріл Миколаєва та Херсонщина без зв’язку - зведення ОВА

Укрінформ
Четверту добу жителі Херсона та деяких територіальних громад області залишаються без зв’язку та інтернету. росіяни у Херсоні захопили паспортні сервіси, де видають свої паспорти.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 3 червня.

На Херсонщині російські війська намагаються утримувати захоплені позиції. Бойові дії ведуться на межі з Миколаївською та Дніпропетровською областями та у Бериславському районі.

У Дніпропетровській області вчора ввечері росіяни обстріляли одне із сіл Зеленодольської громади. Є пряме влучання у житловий будинок, поранені жінка і двоє її дітей. У селі сильні руйнування. Вночі ворог знову обстріляв цю громаду. Постраждалих немає. Детальна інформація уточнюється.

Читайте також: Жителям окупованих територій дали поради, якими мобільними додатками користуватись

У Харкові вночі внаслідок обстрілів виникла пожежа в одній з адмінбудівель. За попередніми даними, постраждалих немає. Вночі війська рф обстріляли також Циркуни, горіли будинки та господарчі споруди. Загалом за добу у Харківській області шестеро людей поранені, одна людина загинула.

У Луганській області російські загарбники продовжують обстріли цивільної інфраструктури та позицій українських військових у районах Сєвєродонецька, Борівського, Устинівки і Лисичанська. Ворожа штурмова авіація завдала ударів неподалік Мирної Долини. У районі Метьолкіного та Білогорівки ворог намагався вести штурмові дії, зазнав втрат, відійшов на попередні позиції. Також росіяни здійснюють обстріли в районах Золотого, Комишувахи, Миколаївки, Білогорівки та Врубівки. У Сєвєродонецьку, де точаться бої в центрі міста, пошкоджено дев’ять будинків. У Лисичанську – два будинки, а також інфраструктура і транспорт пожежної частини, зокрема чотири автомобілі. 16 будинків зруйновано у Гірському, шість – в Золотому, ще три – у Тошківці. Одна жінка загинула.

Читайте також: На Херсонщині зв’язок із більшістю громад встановити не вдається - ОВА

У Донецькій області за добу зафіксовано 17 ворожих обстрілів з усіх видів озброєння (стрілецька зброя, танки, артилерія, міномети, РСЗВ "Град", авіація) 14 населених пунктів, серед яких Слов’янськ, Донецьке, Райгородок, Семенівка, Бахмут, Авдіївка, Красногорівка, Торецьк та інші. Пошкоджено 20 житлових будинків, будівлі Красногорівського вогнетривкого та Авдіївського коксохімічного заводів. Загинули троє людей, поранені восьмеро.

У Миколаєві вчора ввечері декілька районів знову зазнали ворожих обстрілів. У Баштанському районі вночі росіяни обстріляли Інгульську громаду. Інформація про постраждалих і пошкодження уточнюється. Вдень, вночі і на даний час тривають обстріли у Широківській громаді, одна людина загинула та одна поранена. Пошкоджена присадибна ділянка, зруйнована будівля ЦНАПу і два житлові будинки. Також тривають обстріли у Березнегуватській громаді. Інформація щодо пошкоджень і потерпілих уточнюється.

Читайте також: На Сумщині зафіксували близько 20 «прильотів» - росіяни стріляли з мінометів

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Вінницькій, Запорізькій, Одеській, Тернопільській, Хмельницькій, Кіровоградській, Черкаській, Київській, Чернігівській, Сумській, Житомирській та Полтавській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-