Патрон провідав у львівській лікарні дітей, які постраждали внаслідок війни

Патрон провідав у львівській лікарні дітей, які постраждали внаслідок війни

Укрінформ
Відомий пес-сапер із Чернігівщини відвідав маленьких пацієнтів львівської Лікарні Св. Миколая.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Першого медоб’єднання Львова, передає Укрінформ.

«Сьогодні до Лікарні Св. Миколая завітав відомий чотирилапий сапер — пес Патрон! Він допомагає шукати небезпечні предмети та робить Україну безпечнішою щодня. На личках наших діточок знову засяяли усмішки від маленького гостя! Діткам він розповів про вибухонебезпечні предмети та правила безпеки із ними», - йдеться у повідомленні.

Патрон провідав у львівській лікарні дітей, які постраждали внаслідок війни / Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Патрон почав нести службу у ДСНС у віці 6 місяців, зараз йому 2,5 роки. За цей час Патрон виявив понад 90 вибухових пристроїв, встановлених російськими військами. Разом із врятованою кішкою, яка провела близько двох місяців у зруйнованому будинку в Бородянці без води і їжі, пес-сапер став символом незламності українського народу в боротьбі з російськими загарбниками. Перші публікації про нього з'явилися у березні 2022 року. За цей час він став популярним не лише в Україні, але й у багатьох країнах світу. Наприклад, нещодавно Патрон отримав Каннську премію Palm Dog Award - PalmDogManitarian, що вручається за зв'язок між людством і собаками.

Читайте також: ДСНС оголосило конкурс на кращий малюнок песика Патрона

Як повідомляв Укрінформ, напередодні, 1 червня в Міжнародний день захисту дітей Патрон побував у Львові на святі, яке організували на стадіоні «Динамо» для дітей-переселенців та маленьких жителів Львівщини. У програмі заходу “Незалежне майбутнє” відбулася виставка техніки ДСНС, виступи кінологів, спортивні змагання та майстер-класи.

У зв’язку з воєнними подіями Львівська область прихистила майже 800 внутрішньо переміщених дітей, з них 467 – діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Решта – діти-вихованці інтернатних закладів.

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-