На Донеччині через вторгнення рф припинила роботу частина шахт та електростанцій - Кириленко

На Донеччині через вторгнення рф припинила роботу частина шахт та електростанцій - Кириленко

Укрінформ
На Донеччині внаслідок російського вторгнення припинила роботу частина шахт та електростанцій області, що створює додаткові навантаження на систему комунальних послуг.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив керівник Донецької військової адміністрації Павло Кириленко.

«Внаслідок російського вторгнення припинила роботу частина шахт та електростанцій області. Це створює додаткові навантаження на систему комунальних послуг, а також призводить до зростання заборгованості по заробітній платі працівників відповідних підприємств», - написав очільник області.

Він зазначив, що про це говорив сьогодні на засіданні Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

Читайте також: Викид аміаку на Донеччині: голова ОВА запевняє, що ситуація під контролем

Так, Кириленко констатував, що без електрики на Донеччині наразі залишається територія, де до лютого було 357 тисяч абонентів, а без газу — вся область, а це 532 тисячі абонентів.

«Окремо зазначив, що Укренерго має оперативно реагувати на пошкодження тих ділянок електропостачання, які належать до відання підприємства», - повідомив керівник ОВА.

Також він додав, що на комітеті озвучив ключові проблемні питання та пропозиції з вирішення питання сталості електропостачання та, з урахуванням інтенсивності бойових дій, питання відновлення газопостачання області.

Читайте також: росіяни за добу обстріляли 21 населений пункт на Донеччині та Луганщині

«Сподіваюсь на підтримку профільного комітету ВР у їхньому вирішенні», - наголосив Кириленко.

Як повідомлялося, російські війська намагаються встановити повний контроль над Луганською і Донецькою областями, однак на сьогодні цієї мети не досягнуто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-