У будівництво харківського метро внесуть корективи - врахують воєнний досвід

У будівництво харківського метро внесуть корективи - врахують воєнний досвід

Укрінформ
У Харкові продовжують працювати над будівництвом нових станцій метрополітену, але через воєнний досвід у проєкт внесуть корективи.

Про це повідомила пресслужба Харківської міської ради, передає Укрінформ.

За словами мера Ігоря Терехова, необхідні для будівництва кошти лежать на рахунках, і як тільки дозволить воєнна обстановка, будуть взяті у роботу. Зараз же, з огляду на отриманий під час війни досвід, у місті хочуть внести деякі зміни до проєктної документації. Зокрема, щодо будівництва електродепо на станції «Перемога».

«Ворог обстрілював наші депо, постраждала певна кількість складів метрополітену. Тому з метою безпеки проєкт необхідно змінити та пустити депо під землею. Ми повинні врахувати досвід, отриманий під час війни», - зазначив Терехов.

В мерії також повідомили, що наразі ведуться переговори з потенційними підрядниками будівництва, які мають підтвердити подальшу участь у тендері. Окрім того, 31 травня мер зустрівся з представником Європейського банку реконструкції та розвитку, що кредитує будівництво.

Читайте також: Проїзд у дніпровському метро - знову платний

Як повідомлялося, проєкт будівництва електродепо та нових станцій Олексіївської лінії – «Державінська» та «Одеська», в бік вул. Одеської, було затверджено ще до війни, і було оголошено всі необхідні тендери. Будівництво мало розпочатися навесні, але через вторгнення рф тендерні процедури сповільнилися.

Наразі КП «Харківський метрополітен» має 30 станцій на трьох лініях. За словами Ігоря Терехова, внаслідок російських обстрілів пошкоджені шість складів (вагони мають різний ступінь пошкодження) та одне депо метрополітену

Фото: city.kharkov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-