У Миколаєві налагоджена централізована подача технічної води, питну воду підвозять

У Миколаєві налагоджена централізована подача технічної води, питну воду підвозять

Укрінформ
В Миколаєві налагоджене централізоване технічне водопостачання. Питну воду поки що підвозять, але в достатніх обсягах.

Про це заявив Дмитро Новицький - голова асоціації водоканалів України «Укрводоканалекологія» під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Завдяки спільним зусиллям місцевої влади, водоканалу та міжнародних організацій, в Миколаєві вдалося налагодити, як ми кажемо, технічне водопостачання. Тобто це централізована подача води, яка має відхилення від державних санітарних норм», - сказав Новицький.

За його словами, така вода є цілком безпечною, але її не рекомендують вживати як питну.

«Для перетворення такої води у питну потрібне додаткове очищення. Технічною водою можна забезпечити пожежогасіння та санітарно-побутові потреби. Питне ж водопостачання в Миколаєві поки що підвізне, в мінімальних, але достатніх обсягах», - додав Новицький.

Він також повідомив, що в Миколаєві наразі обговорюється питання постачання сирої води на очисні споруди водоканалу. Цим займається безпосередньо Червоний Хрест, оскільки спілкуватися з цього питання доводиться безпосередньо з ворогом.

Читайте також: Реагентів для водоочищення в Україні вистачає - голова асоціації водоканалів

Як повідомляв Укрінформ, 12 квітня російські загарбники перебили водогін «Дніпро-Миколаїв» у Херсонській області, і півмільйонне місто залишилося без централізованого водопостачання. Вирішити проблему з водою у Миколаєві активно допомагав Міжнародний Червоний Хрест.

Кабмін виділив Миколаєву для відновлення централізованого водопостачання 56 млн грн. Кошти будуть витрачені на ремонт трубопроводу з Південного Бугу до станції водозабору, а також на реанімацію 10 свердловин, які були пробурені ще у 1986 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-