Обстріли Миколаївщини: за останню добу росіяни поранили 14 людей, серед яких дитина

Обстріли Миколаївщини: за останню добу росіяни поранили 14 людей, серед яких дитина

Укрінформ
На Миколаївщині за останню добу поранення від обстрілів російськими загарбниками отримали 14 людей, серед яких одна дитина.

Про це у Телеграмі повідомила голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва, передає Укрінформ.

“рашистські тварюки, продовжуючи обстрілювати Миколаївщину, в останні дні почали використовувати найбільш підлу тактику - виганяють самохідні артилерійські установки з укриттів і гатять по наших населених пунктах, навіть не прицілюючись. Загалом же за минулу добу на Миколаївщині поранення отримали 14 людей. Більшість постраждалих – цивільні. На жаль, серед постраждалих є одна дитина», - повідомила Замазєєва.

За її словами, найбільше обстрілів зафіксовано в Баштанському районі – Березнегуватській, Інгульській та Широківській громадах. Зруйновані житлові будинки, фермерське господарство, їдальня тощо.

У Миколаївському районі вчора були обстріляні місто Очаків, Шевченківська громада, а сьогодні російські війська обстріляли Галицинівську громаду, зазначила Замазєєва, додавши, що хаотичні і підступні обстріли зафіксовані і у Миколаєві.

Загалом станом на ранок 31 травня в миколаївських лікарнях знаходяться 260 громадян, які постраждали від атак російських військ. Ще 37 отримали допомогу амбулаторно.

Крім того, протягом доби ворог зруйнував 20 цивільних об’єктів на Миколаївщині, повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

“Ворожі війська обстріляли п'ять населених пунктів Миколаївщини. Руйнувань зазнали 17 приватних будинків, амбулаторія та інші споруди цивільної інфраструктури. Серед мирного населення є постраждалі”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, під обстрілами російського агресора перебували обласний центр та населені пункти Очаків, Явкине, Новомиколаївка, Мішково-Погорілове.

Поліцейські документують наслідки ворожих обстрілів та допомагають потерпілим.

Читайте також: Мешканцям частини Миколаєва рекомендують виїхати з міста через обстріли

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ, застосовуючи артилерію, реактивні системи залпового вогню та балістичні ракети.

Фото: t.me/senkevichonline

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-