Витік аміаку на Донеччині: більшість населених пунктів Бахмутського району в безпеці

Витік аміаку на Донеччині: більшість населених пунктів Бахмутського району в безпеці

Укрінформ
На Донеччині ситуація з витоком аміаку через пошкодження герметичності гілки аміакопроводу Тольятті – Одеса знаходиться під контролем.

Про це у Телеграмі повідомив очільник Донецької військової обласної адміністрації Павло Кириленко, передає Укрінформ.

«Щодо витоку аміаку. Абсолютна більшість населених пунктів Бахмутського району, в тому числі й Бахмут, – поза межею зони ураження, загрози для них немає… Зараз ситуація під контролем», - написав очільник області.

Він зазначив, що станом на ранок 31 травня єдине місце, звідки надходить інформація про запах аміаку, – це село Травневе, що розташоване у зоні активних бойових дій. Там мешкають 35 людей.

Читайте також: Викид аміаку на Донеччині: голова ОВА запевняє, що ситуація під контролем

Рятувальники ДСНС цілодобово моніторять ситуацію і в разі її погіршення 9 автоцистерн та 45 фахівців готові в будь-який момент вирушити на ліквідацію наслідків аварії, запевнив Кириленко.

Як повідомлялося, у Бахмутському районі Донецької області внаслідок дій російського агресора 30 травня була пошкоджена герметичність гілки аміакопроводу Тольятті – Одеса. Рятувальники провели обстеження – на відтинку трубопроводу 7,5 км знаходиться орієнтовно 250 тонн аміаку. Витік – незначний, радіус можливого ураження хмарою аміаку становив близько 4 км.

За даними Генштабу ЗСУ, російські війська намагаються встановити повний контроль над Луганською і Донецькою областями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-