На Луганщині за минулу добу загинули двоє людей, пошкоджені понад 40 будинків

На Луганщині за минулу добу загинули двоє людей, пошкоджені понад 40 будинків

Фото
Укрінформ
За минулу добу на Луганщині загинули щонайменше двоє людей, є поранені, десятки будинків зазнали пошкоджень.

Як передає Укрінформ, про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Телеграмі.

"Двоє загиблих та троє поранених в Лисичанську, загалом четверо, росіяни штурмують в районах Сєвєродонецька та Тошківки, зруйнували дитсадок в Гірському", - написав він.

За словами очільника ОВА, наразі невідомо, скільки жертв за останні два дні серед цивільного населення в тих районах Сєвєродонецька, до яких увійшли бойовики. "Тисячі, які залишилися в місті, бояться помсти або розправи без причин, як то було в Бучі. Або як учора в Лисичанську, де росіяни розстріляли авто із французькими журналістами. Вони хотіли зняти матеріал про евакуацію мирного населення, але потрапили під каток «руського миру». Хлопець загинув на місці. Ще троє осіб, зокрема, супроводжуючі, поранені. Як я повідомляв раніше, евакуація призупинена", - розповів Гайдай.

За його словами, тіло ще одного загиблого чоловіка знайдено біля його будинку в Лисичанську, розташованого в районі Пролетарського мосту. У Золотому поранено жінку.

Гайдай також повідомив, що минулу добу в Сєвєродонецьку пошкоджені 12 будинків, у Лисичанську – 12 та заклад громадського харчування, у Гірському – дев’ять та дитячий садок, у Тошківці, яку росіяни штурмують, – щонайменше шість, у Нирковому, Вікторівці, Миколаївці – загалом шість.

Читайте також: росіяни зібрали на сході України максимум бойової потужності своєї армії – Президент

За даними ОВА, за минулу добу на фронті Луганської області відбито вісім атак ворога, знищено один танк, чотири артилерійських системи, п’ять бойових броньованих машин та два ворожих автомобілі. Підрозділи протиповітряної оборони збили крилату ракету Х-59МК.

Читайте також: На Луганщині офіційно зупинили евакуацію: ворог обстріляв авто, загинув іноземний журналіст

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на ранкове зведення Генштабу ЗСУ, на Сєвєродонецькому напрямку тривають бої. російська армія веде штурмові дії в районах населених пунктів Сєвєродонецьк та Тошківка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-