Ленін, Горький і Ватутін: на Полтавщині декомунізували сім монументів

Ленін, Горький і Ватутін: на Полтавщині декомунізували сім монументів

Фото
Укрінформ
Під час війни на Полтавщині демонтували сім монументів, які були встановлені в часи тоталітаризму або мають стосунок до Росії.

Про це повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

"Загалом демонтували сім бюстів та погрудь: бюст радянському політикові та керівнику Російської соціал-демократичної робітничої партії Володимиру Леніну на території санаторію "Сосновий бір" у селі Власівка Зіньківської громади; пам’ятник комуністичному діячеві Миколі Підгорному у Карлівці; пам'ятник Миколі Підгорному; два погруддя болгарським комуністам Цвятку Радойнову та Дмитру Благоєву у селі Коломацьке Полтавського району; бюст радянському воєначальнику Миколі Ватутіну у селі Ціпки Краснолуцької громади; бюст російському письменнику Максиму Горькому у селі Левенцівка Чутівської громади; погруддя військовому діячеві Російської імперії Василю Чапаєву у селі Харківці Гадяцької громади", - зазначив представник інституту нацпам'яті у регіоні Олег Пустовгар.

Читайте також: У селищі на Харківщині демонтували пам’ятник Горькому

За його словами, два пам’ятники прибрали у межах дерусифікації – це бюсти Горькому та Ватутіну. А ще п’ять належать до тих, які мали б демонтувати згідно із законом про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні.

Демонтований бюст Леніну лишається на території санаторію, а бюст Максиму Горькому передали до історико-культурного заповідника "Парк радянського періоду", що у місті Путивль на Сумщині. Щодо п’яти інших нині ведуть перемовини про передачу до цього музею.

Фото зі сторінки Олега Пустовгара у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-