Один із переданих Нідерландами мобільних шпиталів працюватиме на Миколаївщині

Один із переданих Нідерландами мобільних шпиталів працюватиме на Миколаївщині

Фото
Укрінформ
Один із переданих Нідерландами мобільних шпиталів працюватиме на Миколаївщині - він вже в дорозі.

Про це у своєму Телеграмі повідомила голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва, передає Укрінформ.

“На Миколаївщині запрацює один із шести мобільних шпиталів, які Україні передали з Нідерландів. Шпиталі були передані на баланс СБУ і запрацювали на заході країни. Однак після звернення нашої медичної спільноти до голови Комітету з питань здоров'я нації ВР було прийняте рішення про переміщення одного з них в наш регіон”, - йдеться у повідомленні Замазєєвої.

Фото: Телеграм Ганни Замазєєвої
Фото: Телеграм Ганни Замазєєвої

За її словами, цей медичний об’єкт повністю автономний: може працювати без електропостачання на генераторах, забезпечений витратними матеріалами на рік роботи. Завдяки підключенню до інтернету через StarLink, лікарі можуть консультуватися з колегами з інших країн.

Читайте також: Ранковий обстріл Миколаєва: одна людина загинула, шестеро поранених

Як повідомлялося, станом на ранок 28 травня в лікарнях регіону знаходяться 310 громадян, які постраждали від атак російських військ на Миколаївщину.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-