Уночі ворог обстріляв Сумщину та Харківщину, по Донеччині завдав авіаударів – зведення ОВА

Уночі ворог обстріляв Сумщину та Харківщину, по Донеччині завдав авіаударів – зведення ОВА

Укрінформ
У Донецькій області вранці російські війська здійснили артобстріл Красногорівки та Мар‘їнки, а по Новомихайлівці та Авдіївці завдали авіаударів.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 28 травня.

На Донеччині по всьому периметру оборони тривають активні бойові дії. У Лимані ракетні удари та артилерійські обстріли, численні руйнування житлових будинків, щонайменше одна людина загинула. Авдіївку вчора ввечері ворог обстріляв із танків, вночі і до ранку місто перебувало під вогнем артилерії. Світлодарська, Очеретинська, Бахмутська громади також перебувають під постійними артилерійськими обстрілами. У Світлодарській громаді практично відсутній зв'язок. На території області відсутнє газопостачання. Вчора росіяни перебили Другий донецький водогін — без води опинились 11 населених пунктів.

У Луганській області після запеклих боїв росіяни зазнали значних втрат та відступили в районі Сєвєродонецька, Тошківки та Осколонівки. Водночас ворог не полишає спроб вийти в тил українських військ та "відрізати" Луганщину. У Сєвєродонецьку пошкоджено 14 багатоповерхівок, а також серйозно обстріляне прилегле селище Синецький. Зафіксовані руйнування у Гірському, Золотому, Лисичанську, Врубівці та Оріховому. Загиблих серед цивільних немає.

Читайте також: війська рф відступили в районі Сєвєродонецька – Гайдай

На Дніпропетровщині вночі та вранці оголошувались повітряні тривоги. Вночі ворог знову обстріляв Зеленодольську громаду. Є руйнування. Деталі уточнюються.

У Сумській області з опівночі до 4-ї години ранку тривали ворожі обстріли. Ракета влучила у сільгосппідприємство на околиці Путивля. Зі своєї території росіяни вели мінометний вогонь по території Зноб-Новгородської громади, жертв немає. Також був артобстріл Есманської громади.

У Харкові близько 1-ї години ночі зафіксовано кілька влучань снарядів у Малій Данилівці, у Київському районі міста, спалахнули пожежі у двох приватних будинках. За попередніми даними, постраждалих немає. Дані уточнюються. По області росіяни обстрілювали Харківський район, смт Слатине, одна людина загинула, одна постраждала, у Балаклії також одна людина отримала поранення.

Читайте також: На території рф триває прихована мобілізація, під воронежем готують резервістів

У Миколаївській області ніч пройшла відносно спокійно. Вчора вдень ворог вкотре обстрілював Широківську громаду. Пошкоджені житлові будинки, потерпілих немає. Також вчора російські війська обстріляли Любомирівку, Зелений Гай, Шевченківську громаду. Інформація про постраждалих і руйнування уточнюється. Вдень і вночі агресор обстрілював Березнегуватську громаду. Пошкоджені житлові будинки.

На Херсонщині обстріли та вибухи лунають по всій території, жителі Великоолександрівської та Калинівської громад повідомляли про авіацію та автоматні черги у тимчасово захоплених селах. Ситуація також напружена у населених пунктах Високопільської, Нововоронцовської та сусідніх громад.

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатькій, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Одеській, Вінницькій, Запорізькій, Тернопільській, Львівській, Хмельницькій, Кіровоградській, Черкаській, Київській, Чернігівській та Полтавській областях.

Як повідомляв Укрінформ, через шторм ворог відвів частину кораблів на бази у Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-