Село на Харківщині обстрілювали з території рф п’ять годин поспіль, є загиблий

Село на Харківщині обстрілювали з території рф п’ять годин поспіль, є загиблий

Укрінформ
Село Уди Золочівської громади на Харківщині обстрілювали з території рф протягом п’яти годин, унаслідок чого загинув чоловік, який переховувався в погребі.

Як передає Укрінформ, про це сьогодні, 25 травня, повідомляє Суспільне з посиланням на голову громади Віктора Коваленка.

«53-річний чоловік загинув внаслідок нічних обстрілів селища Уди, що у Золочівській громаді. Безперервні удари артилерії тривали там від опівночі й до п’ятої години ранку», - йдеться у повідомленні.

За словами голови громади, чоловік ховався у погребі під час обстрілів, коли один із снарядів влучив у його хату і почалася пожежа. Через руйнування господар не зміг самостійно вибратися на поверхню та отруївся чадним газом.

Коваленко повідомив, що через постійні обстріли з Удів уже виїхали близько 90% жителів: з-понад 1200 людей нині там залишаються не більше 150. Саме селище розташоване за 5 км від кордону, ворожа артилерія б’є по ньому з території росії.

Читайте також: Вороги обстрілюють Донеччину - зруйновані будинки, вокзал, лікарня та завод

Як повідомлялося, Золочівська громада постійно зазнає обстрілів. Вона межує з росією і Дергачівською громадою Харківщини, де є захоплені території та точаться бої. В громаді пошкоджено навчальні заклади, сільськогосподарські підприємства, різні об’єкти інфраструктури, сотні приватних будинків. Загинули 28 жителів, близько 60 – зазнали поранень. Села Соснівка, Турове та Макаровке перебувають під владою загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-