Ракетні удари, «прильоти» та жертви - як минула ніч в областях

Ракетні удари, «прильоти» та жертви - як минула ніч в областях

Укрінформ
Ворог обстріляв Сумську область з території росії. Внаслідок ранішніх обстрілів міста Запоріжжя пошкоджені 62 будинки, одна людина загинула.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 25 травня.

Сьогодні зранку російські війська запустили чотири крилаті ракети по Запоріжжю. Одну з них збили українські системи протиповітряної оборони.

"Наразі відомо щодо однієї загиблої та трьох поранених внаслідок ранішніх ворожих обстрілів міста Запоріжжя. Тільки в приватному секторі щонайменше 62 пошкоджених будинки", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Ракетний удар по Запоріжжю: одна людина загинула, троє постраждали

У Сумській області внаслідок артобстрілу з території росії та ракетного авіаудару з літака, який не перетинав державний кордон (запуск був з території ворога) постраждали близько 20 будинків жителів Краснопілля та ЛЕП. Половина селища лишається без електроенергії. Поранених, за попередніми даними, немає.

У Дніпропетровській області ворог завдав три ракетні удари по Кривому Рогу. Влучили у промислове підприємство.

"Сильні руйнування. Про постраждалих уточнюємо. І знову обстріли Широківськоі та Апостолівськоі громади, що на межі з Херсонщиною. Апостолове частково без світла. Люди не постраждали", - повідомили в ОВА.

В Харкові ніч пройшла з поодинокими обстрілами, постраждалих немає. По області протягом доби внаслідок обстрілів загинула одна та поранені чотири людини. У місті Дергачі Харківського району - один поранений, один загиблий. В селах Савинці та Шевченкове Ізюмського району поранені три особи.

Читайте також: російські війська вбили в Україні вже 238 дітей

У Луганській області ідуть жорсткі бої за Сєвєродонецьк. Зранку, за підтримки артилерії, російські загарбники ведуть наступ на місто. Постійні мінометні обстріли. Зруйновані два будинки в Сєвєродонецьку. По чотири — в Новодружеську, Врубівці та Комишувасі, по три — у Золотому та Тошківці, по два — в Катеринівці та Нирковому, один — в Гірському. За добу в області — 6 загиблих, 8 поранених цивільних.

В Донецькій області ситуація гостра, але контрольована Збройними силами України. Ускладнення відбувається на Лиманському напрямку — бої вже точаться у самому Лимані.

Всю ніч місто Авдіївка та лінія фронту навколо - під обстрілами, багато прильотів, пожеж. Попри вкрай тяжкі обстріли й атаки, тримаються Вугледар, Мар'їнка і Красногорівка. За добу в області — 12 загиблих, 10 поранених цивільних.

Читайте також: Літак рф випустив ракету по Сумщині, пошкоджені будинки й високовольтні лінії

У Миколаївській області ввечері та вночі знову від обстрілів страждала Широківська громада. Пошкоджень і потерпілих немає, обстріли були за межами населених пунктів. Вночі ворог знову обстріляв Миколаїв з РСЗО "Смерч". Інформація щодо пошкоджених об’єктів та постраждалих уточнюється.

Внаслідок обстрілу селища Первомайське Первомайської громади зруйновані житлові будинки та цивільні гаражі. Постраждалих немає. Також були обстріли в селі Лимани Галицинівської громади. Данні щодо постраждалих уточнюються.

Удень та вночі обстрілювали Березнегуватську громаду. За попередньою інформацією потерпілих і пошкоджень немає. Внаслідок обстрілу Шевченківської громади загорілась приватна автівка.

Читайте також: Ворог вранці тричі вдарив ракетами по Кривому Рогу

В Херсонській області загарбники продовжують активні бойові дії. Минулої доби на території області було багато вибухів, обстрілів та зафіксовано декілька вертольотів і винищувачів. Після вибухів у другій половині дня трапився збій у роботі мобільних операторів, весь день вони працювали з перебоями.

Стабільно тяжка ситуація в тимчасово захоплених населених пунктах Високопільського, Великоолександрівського, Нововоронцовського та Білозерського районів.

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Одеській, Вінницькій, Тернопільській, Львівській, Хмельницькій, Кіровоградській, Черкаській, Київській, Чернігівській, Сумській та Полтавській областях.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках українська армія відбила дев’ять атак російських загарбників та знищила понад 30 одиниць ворожої техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-