Суддя у Кропивницькому зобов’язав проросійського агітатора вивчити пісню про Бандеру

Суддя у Кропивницькому зобов’язав проросійського агітатора вивчити пісню про Бандеру

Укрінформ
У Кропивницькому суддя зобов’язав 19-річного хлопця, який агітував за «русский мир», вивчити гімн України, розділ з Конституції, пісню про Бандеру, та вірш «Любіть Україну».

Про це у Фейсбуці повідомив голова Кіровоградської обласної ради Сергій Шульга, передає Укрінформ.

«У Кропивницькому суддя своїм вироком зобов‘язав 19-річного хлопця з Харкова, який із початком російського вторгнення переїхав на Кіровоградщину і став у соцмережі агітувати за «русский мир», вивчити напам‘ять: гімн України, ІХ розділ Конституції про територіальний устрій, пісню «Батько наш – Бандера, Україна – мати!», вірш Сосюри «Любіть Україну», - написав Шульга.

Він додав, що «для закріплення матеріалу» суд призначив молодику ще прочитати повість Миколи Гоголя «Тарас Бульба» й роман Анатолія Дімарова «І будуть люди».

Читайте також: На Одещині СБУ повідомила про підозру проросійському інтернет-агітатору

Як повідомлялося, у березні СБУ затримала переселенця з Харкова, який у месенджері підтримував широкомасштабне вторгнення рф і висловлював проросійську позицію. Було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-