Прем'єр Португалії відвідав Ірпінь

Прем'єр Португалії відвідав Ірпінь

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр Португалії Антоніу Кошта, який сьогодні прибув до України на запрошення Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, відвідав Ірпінь.

Як передає Укрінформ, про це політик написав у Твітері.

За словами португальського прем'єра, цю поїздку він ніколи не забуде.

«Рівні руйнування та насильства абсолютно нищівні. Я став свідком жорстоких, довільних та невиправданих нападів. Війна завжди стосується безневинних людей. Сім'ї, у яких тут було життя, робота, їхній район, змушені були залишити все, щоб спробувати врятувати своє життя. Найбільше вражає мене насильство проти мирних жителів», - написав Кошта.

Як повідомив прем'єр, він прибув до Києва сьогодні на запрошення свого українського колеги Дениса Шмигаля: «Я прибув сюди з почуттям та повагою, на знак солідарності з цією країною та цим народом. Ми засуджуємо варварське вторгнення росії. Португалія підтримує Україну».

Читайте також: Мешканців Бучі звільнили від сплати за комунальні послуги з 24 лютого до 15 квітня - міськрада

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю спікери верхньої та нижньої палат парламенту Ірландії Марк Дейлі та Шон О'Фаріл відвідали Бучу та Ірпінь у Київській області.

Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників на початку квітня.

Правоохоронці оглянули в Ірпені 17 535 об'єктів. Встановлено, що 885 будівель зруйновано повністю, 2738 – частково, 8651 пошкоджено поверхнево.

Фото: Твітер António Costa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-