Дніпропетровщина, Миколаївщина і Харків під вогнем росіян – як минула ніч у регіонах

Дніпропетровщина, Миколаївщина і Харків під вогнем росіян – як минула ніч у регіонах

Укрінформ
Вночі та вранці війська рф обстрілювали Дніпропетровщину, Миколаївщину і Харків, потерпілих немає

Такі дані щодо ситуації в регіонах станом на 8:00 20 травня наведені у зведенні військово-цивільних адміністрацій України, передає Укрінформ.

Так, на Луганщині росіяни намагаються штурмувати Лисичанськ і Сєвєродонецьк, однак успіху не мають. За добу 12 осіб загинули в Сєвєродонецьку, ще один – у Гірській громаді. Зруйновано і спалено будинки: в Лисичанську обстрілами пошкоджено 12 будинків, в Новодружеську – 14, в Привіллі – 17, у с. Нирковому вигоріли п’ять житлових господарств поспіль. У Золотому – шість, у Врубівці – три, ще три – у Рубіжному. Інші деталі щодо руйнувань та наслідків з’ясовуються.

На Донеччині тривають інтенсивні обстріли по усій лінії фронту: обстріляно 13 населених пунктів по області — танками, артилерією, "Градами", авіацією. Місто Бахмут протягом минулої доби чотири рази зазнавало авіаційних ракетних обстрілів. Зафіксовано значні руйнування цивільної інфраструктури. За добу по області – п’ятеро загиблих, шестеро поранених цивільних. Вже зранку відбуваються обстріли Авдіївки, Торецька, Єлизаветівки. Пошкоджено приватні будинки та цивільну інфраструктуру, зокрема школу. Триває евакуація населення, у тому числі залізничним транспортом.

На Херсонщині російські військові продовжують обстріл окупованих населених пунктів та позицій ЗСУ у сусідніх регіонах, використовують заборонену зброю. На лінії вогню залишаються Високопільська, Великоолександрівська, Станіславська, Калинівська, Чорнобаївська та Нововоронцовська громади. Практично у всіх населених пунктах цих ТГ живуть окупанти, з кожним днем ситуація загострюється. В обласному центрі побільшало блокпостів. Ситуація в області критична, зазначають у ВЦА.

На Миколаївщині вчора близько 23:30 і сьогодні вранці були обстріли у Широківській громаді. Пошкоджені житлові будинки, потерпілих немає. Детальна інформація щодо наслідків з’ясовується. Вдень були обстріли у Березнегуватській громаді. За попередньою інформацією, пошкоджень і потерпілих немає. В обласному центрі протягом доби відносно тихо.

На Дніпропетровщині зафіксовано нічні обстріли села Велика Костромка, що на межі з Херсонщиною. У кількох будинках вибиті шибки. Загиблих та постраждалих немає. Деталі щодо наслідків обстрілів уточнюються.

У Харкові було кілька нічних обстрілів міста, постраждалих немає. По області: в Дергачах вчора ввечері снаряд влучив у приватний будинок, постраждалих немає. У с. Мала Данилівка так само від удару окупантів загорівся гараж та авто. А близько п’ятої ранку горіли кілька гаражів Харківської державної зооветеринарної академії. За попередніми даними, постраждалих немає.

Читайте також: Ворог обстрілював Харків та область вдень і вночі: загинула людина, є поранені

Відносно спокійно ніч минула на Волині, Закарпатті, Рівненщині, в Івано-франківській, Чернівецькій, Одеській, Вінницькій, Запорізькій, Тернопільській, Львівській, Хмельницькій областях, на Житомирщині, Кіровоградщині, Черкащині, Київщині, Чернігівщині, Сумщині та Полтавщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-