У Львові лікують 15-річну харків'янку, яка отримала важкі поранення від фосфорних бомб

У Львові лікують 15-річну харків'янку, яка отримала важкі поранення від фосфорних бомб

Відео
Укрінформ
До Львова евакуаційним потягом привезли 15-річну Кіру із Харкова, яка отримала поранення внаслідок обстрілу міста фосфорними бомбами. В дитини були важкі поранення черевної порожнини.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила пресслужба Першого медоб’єднання Львова.

«18 травня з Харкова у дитячу Лікарню Св. Миколая Першого медоб’єднання Львова госпіталізували 15-річну дівчинку Кіру. 15 квітня у Харкові вона просто у парку потрапила з двома друзями під обстріл фосфорними бомбами. У Кіри вогнепальне осколкове ураження із проникаючим пораненням черевної порожнини. Уламок пройшов крізь живіт та травмував печінку, жовчний міхур й дванадцятипалу кишку. У Харкові дівчині провели операцію із його видалення. На ноги Кіра змогла стати лише через місяць», - розповіли в лікарні.

Спеціалісти Лікарні Св. Миколая зараз проводять дівчині усі необхідні обстеження та готують до транспортування за кордон для продовження лікування.

У медзакладі також інформують, що за час повномасштабної війни понад дві тисячі пацієнтів зі Сходу уже прибули до Першого медоб’єднання Львова медичними евакуаційними потягами.

Щотижня відбувається евакуація людей з важкими пораненнями, яких доправляють саме такими потягами. Це відбувається завдяки Міністерство охорони здоров'я України. Завдяки роботі таких евакуаційних потягів, пацієнти мають змогу отримати кваліфіковану медичну допомогу в закладах віддалених від прифронтової зони. В дорозі їх супроводжують Лікарі без кордонів (Médecins Sans Frontières).

Читайте також: Єдина вижила в укритті після обстрілу: у лікарні Львова відсвяткували 10-річчя дівчинки з Вугледара

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабного вторгнення росії станом на ранок 18 травня в Україні постраждали щонайменше 653 дитини, зокрема, загинули 229 дітей, поранень зазнали понад 424 дитини.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-