На окупованій Херсонщині просить підтримки Дніпрянський психоневрологічний будинок-інтернат

На окупованій Херсонщині просить підтримки Дніпрянський психоневрологічний будинок-інтернат

Укрінформ
Психоневрологічний інтернат на захопленій Херсонщині не може закупити продукти і ліки через заблокований рахунок.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє видання NovaKahovka.City.

"Комунальний заклад Херсонської обласної ради «Дніпрянський психоневрологічний будинок-інтернат», потребує допомоги. 119 недієздатних підопічних з інвалідністю, серед яких 17 лежачих, знаходяться на межі виживання. Бракує продуктів харчування, критична ситуація з життєво необхідними ліками, всі запаси вже вичерпані", - йдеться у повідомленні.

Як розповів директор інтернату Володимир Семенов, підопічні закладу отримують від держави пенсії і соціальну допомогу. Ці кошти йдуть на спеціальний рахунок інтернату. До війни їх можна було використовувати на харчування та поліпшення умов життя інтернатівців. Нині ж ці кошти заблоковані, через що утворилася велика заборгованість перед постачальниками продуктів.

"Кошти на рахунку є, але ми не можемо ними скористатися. Попри війну, більша частина обслуговуючого персоналу працює, у нас випадкових людей не буває", - наголосив Семенов.

Читайте також: російські військові під дулами автоматів змушують ув’язнених рити траншеї на Херсонщині

Дніпрянський психоневрологічний будинок-інтернат заснований 1999 року. Знаходиться на території Новокаховської міської територіальної громади.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині ворог блокує "зелені коридори", евакуацію. Військові рф викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, селяни, вчителі.

На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси, зупинився бізнес.

Фото: Novakahovka.city

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-