В окупації перебуває близько 25% території Харківщини

В окупації перебуває близько 25% території Харківщини

Укрінформ
Близько 25% території Харківської області поки знаходиться під російською окупацією.

Як передає Укрінформ, про це сказав в інтерв'ю «Фокусу» голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Приблизно 20-25% території Харківської області наразі знаходиться під окупацією. Спочатку було окуповано 22 територіальні громади, зараз уже менше — цей показник зменшується фактично щодня. Однак чим далі ми просуваємося, тим важче, тому що ворог зараз зосередив свою увагу на утриманні позицій. Тобто, це не сценарій Києва, Сум чи Чернігова, коли ворог уже зрозумів, що він цю битву програв і відійшов, змінивши свою тактику. Тут він тримається — і ми, ціною життя наших захисників, виборюємо кожен метр нашої території», - сказав голова ОВА.

Він нагадав, що наші захисники перейшли у контрнаступ по Циркунівському напрямку і відбили цей населений пункт, а в деяких місцях навіть вийшли до лінії державного кордону.

«На північно-східному напрямку наші захисники так само ведуть активні бойові дії зі звільнення територій. Це Старий Салтів — Вовчанський напрямок. І, нагадаю, що Вовчанськ і Куп’янськ — це ті населені пункти, які окуповані із самого початку воєнних дій», - зазначив Синєгубов.

За даними обладміністрації, з початку повномасштабного вторгнення в області загинули близько 800 осіб, із них майже 30 — діти.

Читайте також: Війська рф обстріляли один з районів Харкова: пошкоджена будівля ДСНС і згоріли пожежні

Як повідомлялося, впродовж останніх двох тижнів на Харківському напрямку звільнено від загарбників 23 населених пункти.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет. На тимчасово окупованих територіях, рашисти влаштували терор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-