Черкаська ОВА відхрестилася від схеми з бронежилетами, про яку заявила СБУ

Черкаська ОВА відхрестилася від схеми з бронежилетами, про яку заявила СБУ

Укрінформ
Черкаська ОВА не має жодного стосунку до комерційної реалізації бронежилетів, про які йшлося в заяві Служби безпеки України.

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Ігор Табурець у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Черкаська обласна військова адміністрація отримала у березні та квітні (двома партіями) від однієї з громадських організацій гуманітарну допомогу – тисячу тканинних чохлів для бронеплит (плитоносок), не бронежилетів", – написав Табурець.

За його словами, вони були передані на відповідальне зберігання одному з комерційних підприємств Черкас. Це підприємство, відповідно до укладених договорів, мало виготовити бронеплити для цих чохлів зі спеціального металу, наданого ОВА. Надалі готові засоби захисту, надані цим підприємством, у зазначеній кількості були передані в підрозділи ЗСУ, що підтверджено відповідними актами.

"Жодного стосунку ОВА до питання комерційної реалізації бронежилетів не має", – написав Табурець.

Як повідомлялося, СБУ ліквідувала масштабну схему розкрадання гуманітарної допомоги, яка призначалася Збройним силам України. За даними слідства, ділки намагались незаконно продати понад 1 тис. бронежилетів на загальну суму більше 12 млн грн. Ці засоби захисту були виготовлені в Україні однією з громадських організацій, і через Черкаську військову адміністрацію мали бути передані на потреби оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-