На Львівщину приїхав представник Папи Римського

На Львівщину приїхав представник Папи Римського

Фото
Укрінформ
Начальник Львівської ОВА Максим Козицький під час зустрічі з секретарем з міждержавних відносин Святого Престолу, Архієпископом Полом Річардом Галлаґером звернувся до Папи Римського із проханням взяти участь в переговорах задля порятунку захисників «Азовсталі».

Про це Козицький написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

Голова ОВА подякував Високому гостеві за візит на Львівщину. Він свідчить про те, що зовнішньополітична і воєнна ситуація в Україні та довкола неї зазнала корінного перелому.

«Звернувся до понтифіка з проханням задіяти всі переговорні ресурси задля порятунку вояків полку «Азов», евакуйованих з Азовсталі, по суті, в полон. Своєю чергою архієпископ запевнив, що Святий Престол підтримує Україну», - написав Козицький.

Він також попросив Ексцеленцію передати Папі Римському Франциску запрошення відвідати Україну і Львівщину зокрема. Такий візит став би потужним виявом розуміння ситуації Святим Престолом, а також сигналом підтримки України в умовах невмотивованої повномасштабної агресії рф.

Читайте також: Папа Франциск зустрівся з дружинами захисників «Азовсталі»

Як повідомляв Укрінформ, у Ватикані розглядають запрошення Папі Римському відвідати Україну і обирають момент, коли візит зможе стати найбільш результативним.

У Міністерстві закордонних справ України 3 травня заявили, що Україна, на відміну від росії підтверджує свою прихильність до діалогу та вчергове поновлює запрошення Папі Римському здійснити візит до Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-