Бійці оборони Харкова отримали від волонтерів нову партію оптики нічного бачення

Бійці оборони Харкова отримали від волонтерів нову партію оптики нічного бачення

Укрінформ
Гвардійці та поліцейські Харківщини отримали від волонтерів із Європи другу партію біноклів, які дозволяють бачити вночі.

Про це повідомила пресслужба Східного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії, передає Укрінформ.

«До Харкова прибула друга партія сучасних біноклів, придбаних для бійців Національної гвардії та Національної поліції волонтерами з Європи», - повідомили в Нацгвардії.

Зазначається, що 46 біноклів від відомого виробника оптики вже розподілено між бійцями Східного теруправління НГУ, 5 Слобожанської бригади, Третьої оперативної бригади, Національної академії НГУ та поліції Харківщини.

Біноклі кратністю 8х56 мають оптику, що дозволяє бачити не лише у сутінках, а й практично у темряві. Вартість одного такого прилада 319 євро.

Ініціаторами такої допомоги стала сім'я колишньої харків’янки, телеведучої Юлії Старосельської (Безрукавої), її чоловіка Євгена та сина Данила, які вже багато років живуть на Кіпрі та в Нідерландах. З закупівлею та доставкою 46 біноклів в Україну допоміг Олександр Горець, а сплатив за оптику відомий анімаційний продюсер, автор культового анімаційного серіалу Mr. Freeman, співзасновник анімаційної студії Toonbox — Павло Мунтян.

Читайте також: ДСНС отримала 85 дронів для розвідки та супроводу заходів з розмінування

Як повідомляв Укрінформ, першу партію біноклів – 200 штук кратністю 10х50 та 10х42 і вартістю майже 35 тисяч - оборонці Харкова отримали 1 травня.

Фото: ngu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-