На КПП «Дяківці» та «Красноїльськ» добудують додаткові смуги для вантажівок

На КПП «Дяківці» та «Красноїльськ» добудують додаткові смуги для вантажівок

Укрінформ
Додаткові смуги для вантажівок з'являться на контрольно-пропускних пунктах «Дяківці» та «Красноїльськ» на кордоні з Румунією, пристосованих раніше лише для пішоходів і легкового авто.

Про це під час пресконференції повідомив начальник Чернівецької обласної військової адміністрації Сергій Осачук, передає Укрінформ.

«З початку війни наші митники і прикордонники працюють у десять разів інтенсивніше. До 24 лютого за добу кордон перетинало до 120 вантажівок, нині ж це число зросло до 240. Тож ми пропонуємо добудувати на КПП «Дяківці» та КПП «Красноїльськ» додаткову смугу для вантажного транспорту. Для цього очікуємо погодження від румунської сторони», – сказав очільник ОВА.

Читайте також: Посольство Румунії поновило роботу в Києві

Він розповів, що нині добудова цих контрольно-пропускних пунктів відбувається у новому форматі. Її забезпечує безпосередньо Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Крім того, за словами начальника Чернівецької ОВА, разом із КПП «Красноїльськ» добудують і семикілометрову дорогу, яка веде до кордону.

Як повідомляв Укрінформ, щоб відновити реконструкцію пункту пропуску "Дяківці", яка зупинилася ще 2016 року, довелося подолати чимало бюрократичних перепон та постійно комунікувати із Державною митною службою України. Це єдиний орган, який має право зводити та відкривати пункт пропуску.

Уже в кінці квітня 2022 року Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що Україна відкриває у Чернівецькій області на кордоні з Румунією два нових пропускних пункти - "Дяківці" та "Красноїльськ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-