До Харкова вже повернулися близько 600 тисяч мешканців - Синєгубов

До Харкова вже повернулися близько 600 тисяч мешканців - Синєгубов

Укрінформ
До Харкова вже повернулися близько 600 тисяч жителів, у місті відкривається дедалі більше торгових точок.

Про це у Телеграмі повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, повідомляє Укрінформ.

«Близько 600 тисяч людей повернулися до Харкова та продовжують повертатися. У нас оживають ринки, магазини, починає відкриватися малий бізнес. Люди думають, як відновити роботу середнього бізнесу, навіть у тих умовах, які ми маємо на сьогоднішній день (в останні два тижні у Харкові відносно спокійно, проте бувають обстріли на Салтівці – ред.). На півночі, північному сході області продовжуються активні бойові дії», - розповів Синєгубов.

Він зазначив, що щодня до Харкова, за даними залізниці, прибуває більше 2 тис. осіб. І зараз стоїть питання розміщення людей, які втратили своє житло внаслідок російських обстрілів.

«Справді, є завдання їх розмістити. Крім того, є завдання розмістити тих людей, які на сьогоднішній день ще мешкають у метрополітені. Треба відновлювати транспортну інфраструктуру та надавати людям тимчасове житло. Ми зараз розглядаємо гуртожитки вищих навчальних закладів, розуміючи, що по студентам буде незаповненість, і тут у нас резерви є. Розглядаємо й інші варіанти. І, природно, братимемо участь у програмі Офісу Президента щодо будівництва тимчасового житла», - сказав глава ОВА.

Читайте також: Обстріли Харківщини: за добу росіяни поранили шістьох людей

Як повідомлялося, українські захисники продовжують успішний контрнаступ на північ від Харкова, звільняючи населені пункти у напрямку російського кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-