Мешканець Слов’янська передавав рф місця дислокації українських захисників

Мешканець Слов’янська передавав рф місця дислокації українських захисників

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру мешканцю Слов’янська, який, за інформацією слідства, передавав рф місця дислокації українських захисників.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Офісу генерального прокурора, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури викрито і повідомлено про підозру мешканцю м. Слов’янська у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України)», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, громадянин у травні 2022 року добровільно погодився допомагати окупантам.

«Використовуючи месенджер Telegram, він передавав представнику силового відомства рф інформацію щодо розташування та переміщення особового складу і техніки Збройних сил України на території м. Слов’янськ Донецької області», - уточнили у відомстві.

Читайте також: У столиці двох підприємців у сфері IT підозрюють у співпраці із загарбниками

Як поінформували у ОГП, підозрюваний, перебуваючи у Слов’янську, зняв на власний телефон відео і фото, а також встановив географічні місця дислокації особового складу Нацгвардії України на електронній карті і передав цю інформацію представнику країни-загарбника.

«Окрім того, чоловік повідомив загарбникам про влучання ракети в будівлю цивільної інфраструктури міста. Стосовно нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави у порядку ст. 615 КПК України», - зазначається у повідомленні.

Досудове розслідування веде ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях.

Як повідомляв Укрінформ, у Рівному місцевого жителя засудили до 13 років ув'язнення за державну зраду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-