Полонений командир зізнався, що артилерія рф навмисно цілила у харківські висотки

Полонений командир зізнався, що артилерія рф навмисно цілила у харківські висотки

Відео
Укрінформ
російський командир, захоплений в полон українськими захисниками під час звільнення селища Циркуни у передмісті Харкова, засвідчив, що російська реактивна артилерія навмисно знищувала багатоповерхівки у Харкові.

Як передає Укрінформ, про це Служба безпеки України повідомляє у Телеграмі.

"Командир відділення 25-ї артилерійської бригади зс рф повідомив українській спецслужбі, що головною мішенню російських реактивних дивізіонів були саме харківські будинки – ворог спеціально стріляв по цивільних об’єктах", - ідеться у повідомленні.

Найближчий до Циркунів район Харкова – Північна Салтівка, яка від початку війни майже щодня піддавалася обстрілам із ворожих реактивних систем залпового вогню "Град" та "Ураган", має одну з найбільш щільних забудов. На сьогодні майже кожна із 16-типоверхівок зазнала руйнувань.

Читайте також: У Харкові відновили рух автобусів і тролейбусів

"Сам полонений стверджує, що не брав участі в обстрілі житлових кварталів, а лише слідкував за "виходами" своєї та української артилерії", - зазначили в СБУ.

Також росіянин повідомив персональні дані загарбників, які причетні до інших воєнних злочинів і знищення мирних харків’ян.

Спецслужба ретельно вивчає та перевіряє надані свідчення.

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області за добу внаслідок обстрілів російською армією дістали поранення шестеро людей.

Фото: ХОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-