ЮНІСЕФ допоможе Україні у забезпеченні регіонів питною водою

ЮНІСЕФ допоможе Україні у забезпеченні регіонів питною водою

Укрінформ
Міністерство розвитку громад і територій та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) домовилися про співпрацю у питанні забезпечення українських регіонів питною водою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінрегіон.

Зазначається, що проблема забезпечення питною водою обговорювалася під час зустрічі заступниці міністра розвитку громад і територій з керівником Програми з питань води, санітарії та гігієни ЮНІСЕФ Себастієном Трюффо та експертом і координатором Програми Карлом Леллушем.

"Під час зустрічі сторони домовились про співпрацю щодо ефективного використання можливостей Програми з питань води, санітарії та гігієни Дитячого фонду ООН для задоволення потреб населення у якісній питній воді у всіх регіонах України", - йдеться у повідомленні.

Зокрема було обговорено питання координації подальшої допомоги різним підприємствам питного водопостачання, зокрема у малих населених пунктах України, а також можливості порталу для підтримки роботи підприємств тепло-, водопостачання та водовідведення в умовах війни, розробленого Офісом підтримки реформ Мінрегіону.

У Мінрегіоні зауважили, що Програма з питань води, санітарії та гігієни ЮНІСЕФ упродовж восьми років надавала допомогу водопостачальним підприємствам на сході України. Після початку повномасштабної агресії рф її діяльність поширилась на всю територію країни, зокрема допомогу від ЮНІСЕФ для відновлення водопостачання отримали міста Бородянка, Миколаїв, Запоріжжя, Суми, Чернігів, Харків та Ужгород.

Читайте також: Постраждалі від війни додатково отримають від міжнародних організацій майже 10 мільярдів

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. Російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. США, ЄС та інші країни запровадили санкції проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-