Ворог обстрілює звільнені населені пункти на Харківщині

Ворог обстрілює звільнені населені пункти на Харківщині

Фото
Укрінформ
На Харківщині російські війська не припиняють обстрілювати Дергачівську громаду, найбільше потерпають нещодавно звільнені населені пункти.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Дергачівської громади В’ячеслав Задоренко, передає Укрінформ.

«Минулої доби окупанти не припиняли бомбити Дергачівщину. Особливо складною є ситуація в Слатине, Прудянці, Руській Лозовій та Питомнику (нещодавно звільнені, - ред.), по яким ворог наносить удари з мінометів, артилерії, танків та вертольотів. Житлові квартали разом з об’єктами цивільної інфраструктури у цих населених пунктах мають значні пошкодження, а подекуди повністю зруйновані», - повідомив Задоренко.

Токарівський, Проходівський, Козачолопанський старостинські округи, Цупівка Прудянського старостату та село Нове Русько-Лозівського округу досі перебувають під контролем ворожих сил. Евакуація місцевого населення звідти неможлива, як і доставка будь-якої допомоги.

«14 травня ми відновили гуманітарну роботу після знищення окупантами нашого гуманітарного штабу. Цей терористичний акт, як і всі інші дії агресора, не завадять нам працювати. Вчора мешканці Дергачів, Шовкоплясів, Ємців, Замірців та Руської Лозової отримали чергові пакети продовольчих товарів», - зазначив голова громади.

Читайте також: На Харківщині росіяни при відступі замінували дитяче ліжко — ОВА

За його словами, в місті почали прибирання прилеглої до знищеного Будинку культури території.

Як повідомлялося, вночі 13 травня в місті Дергачі російські загарбники ракетним ударом зруйнували Будинок культури, в якому розміщувався гуманітарний штаб.

Фото: В’ячеслав Задоренко / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-