Запорізька область припиняє зв’язки з білоруссю

Запорізька область припиняє зв’язки з білоруссю

Укрінформ
Запорізька область припиняє будь-які зв’язки з республікою білорусь, яка наразі допомагає російським агресорам вести повномасштабну війну в Україні.

Про це у Телеграмі повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

“За дорученням голови Запорізької обласної військової адміністрації Олександра Старуха підготовлено документи про припинення торговельно-економічних, науково-технічних та культурних зв'язків з республікою білорусь, яка наразі допомагає російським агресорам вести повномасштабну війну в Україні”, - йдеться у дописі.

Зазначається, що сьогодні Запорізька область сповна відчуває на собі наслідки злочинного повномасштабного вторгнення росії. Більша частина території області окупована загарбниками, на лінії розмежування точаться запеклі бої, гинуть люди, руйнується цивільна інфраструктура.

Читайте також: Прикордонники не виключають, що ворог може використати білорусь і придністров’я для дестабілізації

“У такі важкі часи необхідно припинити всі зв’язки з країнами, які допомагають ворогу нищити нашу Батьківщину”, - наголосили в адміністрації.

Відтак Запорізька ОВА припиняє дію угод 2018 року, які були укладені у м. Гомель з Могильовським, Мінським, Гомельським, Гродненським та Брестським обласними виконавчими комітетами республіки білорусь.

Крім того, розірвано угоди 1993 року про економічне співробітництво між регіоном та білоруськими територіями.

Читайте також: Добровольці з білорусі запевняють, що їхня армія та народ не підтримують війну рф проти України

24 лютого президент росії путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-