На Запоріжжі викрали понад 270 цивільних, більше сотні людей – у заручниках

На Запоріжжі викрали понад 270 цивільних, більше сотні людей – у заручниках

Укрінформ
У Запорізькій області зафіксовано 271 випадок викрадення мирних людей, більше сотні - перебувають у заручниках.

Як передає Укрінформ, про це Запорізька обласна державна адміністрація повідомляє у Фейсбуці.

“Сили оборони Запорізького краю стримали навалу ворога, тож лінія зіткнення між нашими воїнами та російською армією, що була сформована на початку березня суттєво не змінилася. У Запорізькій області зафіксовано 271 випадок викрадення мирних людей, більше сотні - перебувають у заручниках”, - ідеться в повідомленні.

російські військові примушують фермерів до колаборації, створюють умови, за яких працювати вони зможуть лише за наявності спеціальних дозволів “окупаційних адміністрацій”. При цьому аграрії, не розуміючи, кому буде належати вирощений ними врожай, не хочуть його вирощувати.

Читайте також: Загарбники викрали 2 389 українських дітей

ворог заявляє, що овочі із Херсонської та Запорізької областей вже продають на ринках Криму. На відео росіян селяни нібито розповідають, що обрали Крим, бо потрібні гроші.

Жителі Мелітополя повідомляють, що у місті з'явилося багато незнайомих людей, які розповсюджують плітки. Їх завозили перед 9 травня із Криму і так званих “луганської” та “донецької народних республік”. Цих людей селять у порожніх будинках та квартирах. Привезені працюють по міських ринках, у скверах та парках - підсідають до людей і спонукають до розмови, щоб нав’язати думки про те, що в місті вже нібито 60% населення перейшли на бік росії і що Україна вже начебто забула про Мелітополь.

Читайте також: На Запоріжжі загарбники взяли у полон настоятеля храму

При цьому 15 співробітників поліції Мелітополя стали зрадниками та пішли на службу до ворога у фейкову “народну міліцію”. Нині вони роз'їжджають містом на вкрадених іномарках.

Жителі Дніпрорудного та околиць повідомляють, що російська армія риє окопи біля виїзду на село Орлянка, крім цього ворог окопується біля місцевої церкви. Також є інформація, що загарбники почали ховати свої танки та БТРи у свіжих капонірах і перекрили ґрунтову дорогу на Златопіль.

армія російської федерації також окопалася між Дніпрорудним та Златополем, біля кам’яного знаку Дніпрорудне.

Читайте також: У Запорізькій області відкрили зелений коридор для проїзду на окуповані території

У Бердянську армія рф вмикає звуковий сигнал тривоги і при цьому наказує всім зачиняти вікна, двері та не залишати домівок. Таким чином росіяни намагаються створити видимість того, що це Збройні сили України застосовують проти мирного населення хімічну зброю.

У Василівці росіяни відкрили свою поліцейську дільницю і закликають людей добровільно здавати зброю - навіть мисливську.

Водночас за словами керівника Запорізької обласної військової адміністрації Олександра Старуха, від початку повномасштабної війни з області вже виїхало близько чверті мільйона мирних мешканців.

Читайте також: На Запорізькому напрямку ворог готується будувати багатоешелонну оборону

У Пологівському районі області армія рф облаштувала польовий склад боєкомплекту із великою кількістю снарядів до танків та артилерійських систем різного калібру. Однак там спалахнула пожежа, причиною якої є “вмілі дії” українських військових.

Також днями до лікарні Мелітополя були доставлені 40 військовослужбовців рф із вогнепальними пораненнями кінцівок. Одна із ймовірних версій того, що відбулося, - самостріл через невміле поводження зі зброєю.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці відкрили провадження за фактом ворожого авіаудару по заповідній частині острова Хортиця Запорізької області, який було нанесено 12 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-