Фонд ПЦУ побудує модульні будинки у постраждалих під час війни селах на Київщині

Фонд ПЦУ побудує модульні будинки у постраждалих під час війни селах на Київщині

Укрінформ
Митрополичий фонд Православної Церкви України збудує тимчасове комфортне житло для українських родин, чиї домівки були зруйновані окупантами. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Православна церква України у Фейсбуці.

Зведення модульних будинків буде розпочато на Київщині, зокрема, в Гостомелі, в селах Озерне, Мощун та інших населених пунктах, що постраждали під час війни.

"Така соціальна ініціатива Митрополичого Фонду вже отримала 20 мільйонів гривень. Їх надав голова Меценатської ради Фонду Андрій Мацола. На ці кошти до середини літа будуть зведені будинки для 50-и родин, перші з них зможуть заселитися вже на початку червня. Планується, що згодом, після відновлення помешкань цих родин в їхніх рідних містах, буде можливість передати це житло іншим постраждалим від війни українцям", - йдеться у повідомленні.

“Наш народ завжди вирізнявся своєю чуйністю, добрим серцем і взаємодопомогою, здатністю об’єднуватися та гуртуватися заради порятунку інших – своїх братів і сестер, Знаю, що сьогодні кожен працює на своєму фронті, обравши свій напрямок допомоги іншим, проте хочу закликати тих, хто має таку можливість, долучитися до цієї важливої ініціативи Митрополичого фонду ПЦУ і допомогти тим нашим ближнім, які, на жаль, втратили все”, — сказав Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній.

Як повідомлялось, Предстоятель ПЦУ Епіфаній під час зустрічі з Головою Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергієм Круком обговорив створення у лавах ДСНС інституту капеланського служіння та залучення священників ПЦУ до надання духовної й психологічної підтримки тим, хто постраждав від дій окупантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-