Прокуратура вдруге відкрила справу проти так званого «прем'єра Підкарпатської Русі»

Прокуратура вдруге відкрила справу проти так званого «прем'єра Підкарпатської Русі»

Укрінформ
На Закарпатті правоохоронці вдруге відкрили справу проти так званого прем'єра Підкарпатської Русі, його звинувачують у держзраді.

Про це повідомили у Фейсбуці Закарпатської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

"Закарпатця, що вдає із себе «прем’єр-міністра Підкарпатської Русі», підозрюють у держзраді та публічних закликах до зміни меж території України - за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури уродженцю Хустщини повідомлено про підозру у повторному посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та держзраді в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 111 КК України)," - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Кордон України намагалися перетнути 3300 чоловіків, які ухиляються від мобілізації

Як повідомляється, у квітні минулого року закарпатець вже був засуджений за злочини проти національної безпеки України до 12 років ув’язнення.

Наразі він переховується від правосуддя на території рф і продовжує вести підривну діяльність в умовах воєнного стану, видаючи себе за так званого прем’єр-міністра віртуальної держави «Республіка Підкарпатська Русь»

За даними слідства, чоловік є прихильником ідей «русского міра» та, ймовірно, діє на замовлення іноземних кураторів з росії. Підозрюваний поширює у соцмережах відеоролики зі зверненнями до в. путіна, тим самим умисно розпалюючи сепаратистські настрої у суспільстві. Закарпатець пропагує змінити межі державного кордону й утворити «Підкарпатську Русь» на територіях західних областей.

Читайте також: Угорщина не має територіальних претензій щодо Закарпаття - посол

Крім того, чоловік закликав не завершувати «спеціальну військову операцію в Україні» без урахування ряду факторів, які, на його думку, свідчать про важливу геополітичну роль Закарпаття.

Зазначається, що досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Закарпатській області. Максимальна міра покарання, що може загрожувати чоловіку, – довічне ув’язнення із конфіскацією майна.

Як повідомлялося, в 2014 році прокуратура оголосила самопроголошеному прем'єру-сепаратисту неіснуючої держави Підкарпатська Русь Петру Гецку про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-