На Закарпатті волонтер виготовляє перископи для військових

На Закарпатті волонтер виготовляє перископи для військових

Фото
Укрінформ
На Закарпатті волонтер Максим Адаменко виготовляє перископи із пластикових сантехнічних труб та відправляє їх на фронт, собівартість одного - 100 гривень.

Досвідом Максим Адаменко поділився на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Коли позиції під прицілом снайпера, то сильно не повисовуєшся. Так, питання вирішить перископ! На сайтах і інтернет-магазинах є телескопічні, з оптикою х5, але їх немає в наявності і вони дорогі. Замовляли друковані на 3-D принтері. Чекали тиждень. Черга, складно, довго. Собівартість друкованого біля 300 грн. Вирішили зробити самі!" - розповідає Адаменко.

З його слів, переваги саморобного перископа у тому, що він не потребує складного і дорогого обладнання та сировини, виробляється з простих доступних комплектуючих, має на порядок кращу міцність і ударостійкість. Та й собівартість - близько 100 грн.

"Подібні перископи виготовляють в Одесі, але не посилюють ударостійкість і дзеркало має кути. У нас дзеркало овальне, повторює контур труби. Одесити, до речі, виготовили та надіслали на фронт вже більше 2 000 перископів" - каже Адаменко.

Він зазначив, що усі перископи, котрі волонтери відправляють на фронт, безкоштовні. Із зібраних 1000 грн вдається виготовити 10 перископів.

Читайте також: Стартап з Тернополя сконструював електробайк для ЗСУ

За перші дні роботи вдалося зробити та відправити шість перископів на Покровськ, два перископи на Кривій Ріг та 10 у Слов’янськ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-