У Чернівцях записали в школу 12-річну Кіру з Маріуполя, яку незаконно вивезли в Донецьк

У Чернівцях записали в школу 12-річну Кіру з Маріуполя, яку незаконно вивезли в Донецьк

Фото
Укрінформ
У Чернівцях записали в школу 12-річну Кіру з Маріуполя, яку незаконно вивезли в Донецьк. Дівчинку вдалося повернути завдяки сприянню української влади.

Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецька обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

«У березні в окупованому Маріуполі путінські солдати вбили батька Кіри – Євгена Обедінського, багаторазового чемпіона України з водного поло, капітана національної збірної України. Дівчинку ж незаконно вивезли до Донецька. Завдяки системній злагодженій роботі всіх відповідних органів української влади дівчинку вдалося вивезти. Президент Володимир Зеленський тримав це питання під постійним контролем. Нині у Чернівцях із Кірою працює психолог. Дівчинку вже записали до місцевої школи», - повідомляють у Чернівецькій ОВА.

Тут зазначають, що дівчинку під опіку взяв дідусь Олександр Обедінський, бо маму Кіра втратила ще немовлям.

«Саме дідусь розпочав боротьбу, аби повернути онуку із непідконтрольної Україні території. Чоловік дійшов аж до Ватикану. Звертався до влади, ЗМІ, міжнародних благодійних фондів та організацій. Стукав у всі двері і вірив, що невдовзі обійме онуку. І диво сталося», - додають у Чернівецькій ОВА.

Читайте також: Дівчинку Кіру з Маріуполя повернули дідусю: історія викрадення

Із розповіді опікуна дівчинки, Кіра ховалась з сусідами у підвалі після того, як її батько загинув під авібомбардуваннями. Коли закінчилась їжа, дівчинка з дорослими вирішила залишити рідне місто.

«Коли виходили з Маріуполя, Кіра підірвалася на розтяжці, отримала осколкові поранення. До них підбігли українські солдати, надали першу допомогу та застерегли, що далі йти небезпечно. Людям вдалося доїхати до Мангуша, який уже зайняли російські війська. Звідти поранену Кіру і відправили в Донецьк. Там вона перебувала в лікарні», – розповідає Олександр Обедінський.

Він зізнається, що не знає, чи вціліла його квартира в Маріуполі, бо зв’язку із рідним містом у нього сьогодні немає зовсім. Водночас дідусь Кіри упевнений, що Маріуполь буде українським і він зможе повернутися та перепоховати сина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-