Вороги не припиняють обстріли Дергачівської громади на Харківщині, є тяжко поранені

Вороги не припиняють обстріли Дергачівської громади на Харківщині, є тяжко поранені

Укрінформ
Вороги не припиняють обстріли Дергачівської громади на Харківщині, двоє людей 10 травня були тяжко поранені.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Дергачівської громади В’ячеслав Задоренко, передає Укрінформ.

«Останніми днями ситуація в громаді залишається стабільно напруженою. Окупанти не припиняють бомбити з артилерії Дергачі разом з навколишніми селами, Руську Лозову, Слатине, обстрілювати з мінометів, танків і вертольотів Прудянку. У Слатине протягом минулої доби від ворожих обстрілів двоє місцевих мешканок зазнали серйозних поранень і були доставлені до лікарні», - повідомив Задоренко.

За його словами, Збройні сили України продовжують контрнаступ на півночі області, зокрема на північ від Руської Лозової, наразі в громаді чекають підтвердження від керівництва області та Генерального штабу ЗСУ про звільнення Питомника.

За словами Задоренка, триває гуманітарна робота в Дергачах і селах, де це можливо. Окрім продовольчих та санітарно-гігієнічних товарів, а також корму для домашніх тварин, жителі міста також мали змогу отримати готові обіди.

Читайте також: В Оріхові на Запоріжжі через ворожий обстріл є загиблі і поранені

Окупованими залишаються Токарівський, Проходівський, Козачолопанський старостинські округи, Цупівка Прудянського округу та село Нове Русько-Лозівського округу. Також внаслідок ворожих обстрілів усі старостати залишаються без електроенергії і частково без зв’язку, громада повністю відключена від газопостачання. Наразі відновити ці комунікації неможливо через бойові дії.

Як відомо, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-