На Луганщині росіяни обстріляли школу-інтернат

На Луганщині росіяни обстріляли школу-інтернат

Укрінформ
російські військові обстріляли школу-інтернат в Гірському Луганської області, де навчались діти з особливими потребами.

Як передає Укрінформ, про це заявив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, повідомляє Луганська ОДА у Фейсбуці.

"Росіяни відкрили вогонь по Гірському. Є потрапляння в будівлю обласної спеціальної школи, де навчались діти з особливими потребами. Заклад із сучасним ремонтом та новим обладнанням. Був - "завдяки" росіянам. На щастя, вихованців школи ми заздалегідь евакуювали", - повідомив Гайдай.

Він зазначив, що це сталося вчора близько 10:00.

Також упродовж 10 травня ворог 15 разів відкривав вогонь по житлових кварталах та інфраструктурі області. У Сєвєродонецьку пошкоджено магістральний газопровід - місто залишилось без блакитного палива. Другу добу немає й світла.

У Врубівці пошкоджено шість житлових будинків, а також будинок культури. У Рубіжному - три багатоповерхівки, у Лисичанську - дві. У Сєвєродонецьку - будівля готелю та багатоповерхівка.

Читайте також: На Луганщині обстріляли поліцейських, які їхали рятувати людей з-під завалів

На Сєвєродонецькому напрямку росіяни без успіху спробували встановити контроль над Рубіжним.

Ворог здійснював безрезультатні штурмові дії в районах Нижнього, Тошківки, Оріхового.

На фронті Луганщини та Донеччини відбито 12 атак ворога: знищено 12 танків, чотири артилерійські системи, 19 одиниць бойової броньованої техніки, дві одиниці спеціальної інженерної техніки та сім автомобілів.

Підрозділи Протиповітряної оборони збили один ворожий гелікоптер Мі-24 та три безпілотні літальні апарати типу “Орлан-10”.

Читайте також: Гайдай: Загарбники хочуть відрізати трасу Лисичанськ – Бахмут, щоб Луганщина була у вакуумі

Як повідомляв Укрінформ, 10 травня голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай заявив, що Луганщина залишилася без жодних комунікацій: у вільних населених пунктах немає світла, води, газу та мобільного зв‘язку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-