Спецслужби рф збирали інформацію про готовність до оборони у Франківську

Спецслужби рф збирали інформацію про готовність до оборони у Франківську

Відео
Укрінформ
СБУ зафіксувала спробу російських спецслужб зібрати дані про готовність Івано-Франківська до оборони.

Про це у Фейсбуці повідомляє управління СБУ в Івано-Франківській області, передає Укрінформ.

«Співробітників ФСБ цікавило, чи готові чоловіки обороняти Україну, чи багато місцевих жителів виїжджає за кордон та як проводиться перевірка підозрілих осіб на блокпостах», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для цього спецслужби агресора активізували старі зв’язки та контакти.

Читайте також: росіяни називають парад ганебним та звинувачують Україну у своєму безробітті - СБУ

«Контррозвідка СБУ встановила місцевого перевізника, який з 2012 року регулярно возив трудових мігрантів до росії. У 2019 році на пункті пропуску «Троєбортноє» його затримали співробітники ФСБ. Один з них тоді запропонував українцю повідомляти ФСБ інформацію про корумпованих працівників російської митниці. Таким чином представник ворожої спецслужби зав’язав з українцем контакт. Після 24 лютого 2022 року співробітник ФСБ дав про себе знати», - зазначають в управлінні СБУ.

У СБУ додають, що питання про тероборону, виїзд людей за кордон та перевірку на блокпостах представник спецслужби росії запитував через Viber та після формальних фраз. Вагомої для оборони України інформації чоловік не передав. Про те, що на нього вийшов співробітник ФСБ, та про його зацікавленість інформацією розвідувального характеру він повідомив СБУ.

Наразі громадян закликають не піддаватись на провокації та в жодному випадку не погоджуватися на співпрацю з представниками агресора.

Читайте також: Мобілізовані у квітні росіяни вже потрапили в полон і дають свідчення

Наголошується, що закон України дає можливість добровільно заявити органам державної влади про свій зв’язок з ними та про отримання завдання, що це дозволить звільнитися від кримінальної відповідальності тим, хто на виконання злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їх представників ніяких дій не вчиняв. У іншому випадку допомога в проведенні розвідувально-підривної діяльності іноземній державі в умовах воєнного стану карається позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавлення волі, з конфіскацією майна (ч. 2 ст. 111 КК України).

Як повідомлялося, Служба безпеки України повідомила про підозри двом проросійським пропагандистам на Черкащині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-