У Мелітополі дітей змушують надягати георгіївські стрічки - Денісова

У Мелітополі дітей змушують надягати георгіївські стрічки - Денісова

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військами Мелітополі Запорізької області директори шкіл змушують дітей надягати георгіївські стрічки та вчити вірші про війну.

Як передає Укрінформ, про це уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила в Телеграмі.

"Зі ЗМІ стало відомо, що в захопленому окупантами Мелітополі Запорізької області змушують дітей одягати георгіївські стрічки та вчити віршики про війну. Такі дії вчиняють директори шкіл, які співпрацюють з окупаційними військами", - наголосила вона.

За даними Денісової, педагоги поширюють у мережі дитячі тематичні малюнки та відео школярів, які декламують вірші про війну з георгіївськими стрічками на грудях. Є інформація, що це вчиняється без згоди батьків.

Читайте також: У Маріуполі людям роздають георгіївські стрічки та запрошують на «парад» 9 травня

Омбудсман наголосила, що школа є одним із засобів виховання дитини, формування світосприйняття, який безперевно повʼязаний із вихованням в сімʼї.

За її словами, "таке навʼязування рашистської ідеології у закладах освіти спрямоване на знищення української ідентичності у свідомості дітей".

Денісова підкреслила, що зазначені дії російських загарбників є порушенням статті 29 Конвенції ООН про права дитини.

Вказаним документом передбачено, що освіта дитини має бути спрямована на виховання поваги до батьків дитини, її культурної самобутності, мови й національних цінностей країни, у якій дитина проживає, країни її походження. Зазначене є прямим доказом вчинення геноциду щодо українського народу.

Читайте також: російські загарбники вбили в Україні 223 дитини

Омбудсман закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення російської федерації в Україну врахувати вищевказані факти порушення прав дітей.

Як повідомляв Укрінформ, влада рф на тимчасово захоплених територіях півдня України спішно намагається відключити зв'язок та інтернет, аби встановити свою z-пропаганду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-