російські загарбники вбили в Україні 223 дитини

російські загарбники вбили в Україні 223 дитини

Укрінформ
З початку повномасштабного вторгнення росії в Україні загинули 223 дитини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Телеграмі Офіс генерального прокурора з посиланням на дані ювенальних прокурорів.

«Станом на ранок 5 травня 2022 року більше ніж 631 дитина постраждала в Україні внаслідок збройної агресії російської федерації. За офіційними даними загинуло 223 дитини, поранено понад 408», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Згідно з отриманими ювенальними прокурорами даними, найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 139, Київській – 116, Харківській – 95, Чернігівській – 68, Херсонській – 46, Миколаївській – 44, Луганській – 37, Запорізькій – 27, Сумській – 17, Житомирській – 15 та у м. Києві – 16.

Повідомляється, що 5 травня через обстріл загарбниками регіонального ландшафтного парку «Фельдман Екопарк» в смт Лісне Харківського району Харківської області загинув 15-річний хлопець-волонтер, який допомагав годувати та евакуювати тварин.

Внаслідок щоденних бомбардувань та обстрілів збройними силами рф українських міст та сіл пошкоджено 1607 закладів освіти. При цьому 121 з них зруйновано повністю.

Як повідомляв Укрінформ, уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявляє, що у тимчасово захопленій Волновасі з пропагандистською метою росіяни піддають загрозі життя малолітніх дітей.

Фото: Стас Юрченко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-