У Запоріжжі пройшла акція на підтримку захисників Маріуполя

У Запоріжжі пройшла акція на підтримку захисників Маріуполя

Фото, відео
Укрінформ
У Запоріжжі пройшла акція на підтримку захисників Маріуполя, учасники якої просять світову спільноту допомогти евакуювати бійців та цивільних. Організаторами заходу є родини захисників Маріуполя.

Про це повідомляє з місця події кореспондент Укрінформу.

«Ми збираємось на підтримку наших захисників, сталевих воїнів, як їх кличе весь світ, щоб розказати про те, що ситуація дуже критична. Ми - родини бійців закликаємо весь світ звернути увагу та вирішити питання, зберегти життя людей як цивільних, так і військових. Адже сьогодні всі в однаковому положенні. Люди стікають кров’ю, вмирають від болю. Вимагаємо, вивезіть їх по процедурі «екстракшн». Вони вже не будуть приймати участі в бойових діях, чого так боїться російська федерація. Головне, щоб вони були живі. Вони цього заслуговують. Ми хочемо щоб всіх людей з Азовсталі врятували», - сказала дружина бійця полку «Азов», одна з організаторів акції.

У своєму звернені вона просила світову спільноту вивезти людей не зеленими коридорами, які обстрілюють окупанти, а кораблями. Адже сьогодні є можливість, аби в гавань Маріуполя можуть зайти кораблі та вивезли людей в безпечне місце.

У Запоріжжі відбулась акція, мета якої отримати допомогу світової спільноти в евакуації захисників Україні з Маріуполя / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

В заході взяли участь кілька десятків людей, серед яких матері, жінки, наречені та сестри захисників Маріуполя.

Також був присутній і владика Запорізькій та Мелітопольський Православної церкви України Фотій. Він сказав про те, що захисники Маріуполя стали одним із символів незламності України і вони мають повернутися до своїх рідних.

«Ворог часто пише на своїх плакатах: «своих не бросаем». Українці не пишуть, українці роблять. Звертаюсь до всіх світових, релігійних, громадських діячів, до мешканців всього земного шару: не будь байдужим», - сказав він.

Захід проходив у форматі відкритого мікрофону. Більшість із тих, хто виступав, не могли стримати сліз, бо прямо зараз їхні брати, сини та чоловіки знаходяться в пеклі - на території Азовсталі. Жінки кілька разів акцентували на тому, що рятувати та евакуйовувати треба як цивільних, так і військових.

Читайте також: Група «Першого грудня» просить врятувати захисників Маріуполя

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу. Місто продовжують боронити бійці полку «Азов», Нацгвардії, українська морська піхота, мотострілки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-