У Вінниці виставили спалену в Ірпені і Бучі російську військову техніку

У Вінниці виставили спалену в Ірпені і Бучі російську військову техніку

Фото
Укрінформ
У Вінниці виставили спалену в Ірпені та Бучі російську військову техніку як знак нескореності та нагадування, що війна – поруч.

Про це повідомляє Вінницька міська рада, передає Укрінформ.

«Сьогодні, 5 травня, на Європейській площі розмістили справжні російські танк та БТР. Їх розбили у тяжких боях під Бучею та Ірпенем. Це відкрита інсталяція, яку можуть побачити усі вінничани. У ній закладено кілька змістів. В першу чергу – це свідчення злочинів путінської росії. Символічна й локація – Європейська площа. Україна – це Європа, українці сьогодні борються за свій вибір. Це і знак нескореності і нашої перемоги: як українці знищили ці бойові машини, так і знищать ворога», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що знищену ворожу техніку передали наші нацгвардійці - бійці Калинівського 8-ого полку оперативного призначення імені Івана Богуна.

У Вінниці виставили спалену в Ірпені і Бучі російську військову техніку / Фото: Вінницька міська рада

Читайте також: До Ірпеня приїхали 120 архітекторів з усієї країни

Минулого року на День Державного прапора і День Незалежності у Вінниці на Європейській площі проходила виставка історичної та сучасної техніки ЗСУ, Національної гвардії. На думку директора КП «Центр історії Вінниці» Олександра Федоришена, логічно, що саме ця локація стала зоною виставки - демонстрації ворожої техніки. Він висловив сподівання, що ця інсталяція підніматиме бойовий дух усіх вінничан та гостей міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-